Internat

VIKTIG INFORMATION!!! Under läsåret 19/20 kommer det att byggas ett helt nytt internat på skolan. Detta kommer innebära en del förändringar gällande antal rum, internettillgång och husdjur. Läsåret 18/19 kommer vara oförändrat, men för dig som tänker gå mer än ett år på skolan kan det vara bra att veta. Behöver du mer information gällande detta så kontakta internatföreståndare Mona Knutsson. (du hittar hennes kontaktuppgifter här till höger).

Att bo på en internatskola är en viktig del av folkhögskoleverksamheten, här knyts många vänskapsband för hela livet.

Internatet på Blekinge folkhögskola ligger i ett lugnt och naturskönt område mitt i Blekinge. 

Rummen

Skolan har 64 enkelrum uppdelade i åtta hus med åtta rum per hus. Rummen är möblerade med skrivbord, stol, fåtölj, säng och sängbord. Skolan tillhandahåller inga sängkläder eller gardiner. Alla rum har egen toalett och det finns två duschar i varje hus.

Ett gemensamt allrum och kök (med kaffebryggare, micro, spis, kyl och frys) för enklare matlagning finns i alla hus. Porslin och övrigt husgeråd får man ta med själv. Tvättmaskin och torktumlare finns i alla hus. Alla rum är rökfria och tillgång till bredband finns på rummen.

Villkor för uppsägning av rummet kan du läsa om i hyresavtalet. Skador på inventarier under hyrestiden svarar du själv för - det gäller även allmänna utrymmen. Hyresavtalet hittar du nedan.

Fritiden

På skolan finns det ett stort bibliotek, verkstäder för keramik och textil, mörkrum för foto samt datorer med tillgång till internet dygnet runt. I huvudbyggnaden finns ett dagrum med tv.

Vi har också gymnastiksal med styrketräningsdel. Alldeles intill skolan ligger Salsjön med motionsslingor där Salsjögänget ordnar bad och bastu. Du har drygt en mil till havet och skärgården vid Järnavik. Omgivningarna runt skolan inbjuder till utflykter, till fots och på cykel.

Skolan anordnar cafékvällar med olika teman. Vi brukar ha teatercafé, irländsk afton med mera.

Ekonomi

Läsåret 2017/2018 är internatavgiften 4000 kronor (2000 kronor för logi, 2000 kronor för mat) för fyra veckor och inkluderar kostnad för logi, bredbandstillgång, mat, läroböcker, allmän service som olycksfallsförsäkring, samt viss kopiering och utskrifter.

Skolan har femdagarsinternat, vilket innebär att mat serveras måndag till fredag. De måltider som ingår i internatavgiften är frukost, förmiddagsfika och lunch.

Betalningsperioderna är fyra gånger under höstterminen och fem gånger under vårterminen. Avgiften är obligatorisk för alla internatelever. För information om hyresvillkoren, se hyreskontraktet.

Vill du veta mer?

Vill du har mer information, eller kanske komma och hälsa på? Kontakta i så fall vår internatföreståndare Mona Knutsson. Hennes kontaktuppgifter hittar du till höger på sidan. Du kan också ringa skolexpeditionen på telefonnummer 0457-73 18 60.

Regler och annat 

På internatet ansvarar du själv för ordningen och städningen på ditt rum och i övriga utrymmen tillsammans med dina rumsgrannar. Visa hänsyn mot dina rumsgrannar. Det ska vara lugnt och tyst 22-06. Alla elevhem är rökfria. Om du planerar att ha övernattningsgäster så kontakta internatföreståndaren.

”Lugna hus” Husen D och E är reserverade för de som vill bo alkoholfritt och lugnt.

Några praktiska råd

Spara på energin. Släck lampor som inte används. Sopor sorteras i husen enligt sorteringsnyckeln och bärs ned till miljöstationen.

Husmöten. Sker husvis 2 gånger per termin och är obligatoriska för internatboende.

Brandsäkerhet

Dörrarna är försedda med automatiska dörrstängare för att hindra brandspridning i händelse av brand.  Man får därför INTE ställa upp dörrarna med hjälp av klossar eller liknande.

Använd inte korridorerna som förvaringsplats, de måste vara fria som utrymningsvägar i händelse av brand.

Internet, TV och telefoni

Alla rum har internet. Kostnaden ingår i internatavgiften. TV finns i alla hus och öppna kanaler ingår. Vill ni i huset ha tillgång till annat utbud får ni själva lösa det.

Post

Bor du på internatet är din nya adress

Ditt namn

Blekinge folkhögskola

Hus....Rum....

Folkhögskolevägen 6

372 60 Bräkne-Hoby

OBS! Kom ihåg att ange rum och hus i din nya adress. Du behöver inte folkbokföra dig i Blekinge, du kan göra en tillfällig adressändring. Dagens post läggs ut på förmiddagen i brevlådorna som finns i bakre entréhallen i huvudbyggnaden. Avgående post kan lämnas på expeditionen eller läggs i facket utanför expeditionen.

Internattelefon

Endast för inkommande samtal:……………………………………………...0457-73 18...

Hus A.......................................................................................... ..91

Hus B............................................................................................ 92

Hus C.............................................................................................93

Hus D............................................................................................ 94

Hus E............................................................................................ 95

Hus F.............................................................................................96

Hus G........................................................................................... 97

Hus H............................................................................................98

Jourtelefon

Om det händer något med t ex el eller vatten i huset kvällar eller helger finns ett jourtelefonnummer för att få hjälp. Information om detta finns i varje hus.

Relaterade dokument

Senast uppdaterad 2017-11-27 11:40:49

Kontakt

Mona Knutsson Mona Knutsson Städ och Internat 0457-731867, 0734-471917