2016-03-10

Torsdagen den 10/3 spelas föreställningen 1787 i teaterlokalen på skolan kl. 14.00 och 19.00. Föreställningen är öppen för allmänheten och det är fri entré.

Föreställningen är baserad på Michael Helgessons bok Vanartigt kvinnofolk. Manus är skrivet av eleven Vanessa Baasner. Handlingen utspelar sig på en krog där krogägarinnan Hedwig försöker driva verksamheten tillsammans med sina döttrar efter att ha blivit lämnad av sin man. Starka kvinnoroller är väldigt framträdande i föreställningen.

När föreställningen spelades första gången var tidningen Commersen där och skrev om den. Här kan du läsa deras artikel.

Föreställningen har även uppmärksammats i radio. I programmet Förmiddag i P4 Blekinge sändes idag en intervju med läraren Patrik "Pegga" Gullbing och tre av de medverkande eleverna. Här kan du höra intervjun som ligger mellan 22.08-41.15 i klippet.

Programledarna Patrik Franke och Linn Elmstedt tillsammans med eleverna Gun Hånberg och Liljaa Feuk.

Senast uppdaterad 2016-03-10 14:38:02