THE GRYM BRIDE

Konstutställning

2015-12-03

Under november månad har man kunnat besöka Kulturhuset i Bräkne-Hoby för att se Konstlinjens utställning. Allmän kurs grund och 1 fick i uppdrag av Anders Wennerström att skriva om verken.

En del valde att endast fokusera på ett verk, en del skrev om flera. Här följer ett urval av texterna tillsammans med bilder på verken.

ACAB av xHYPDx

Kapitalism

Mannen ser framför sig ett litet barn som har fängslats. Vad är en viktig förklaring för att förstå varför det finns sådan ilska? Vi använder pengar, vilket betyder att allt i en kapitalistisk värld måste få ett värde i pengar. Det finns människor som inte har pengar för mat eller något annat. Som på bilden kan inte barn göra någonting utan mat och vatten. Mannen vill bara kolla på människor hur de klarar sig. Kapitalismen tycker bara om pengar och själva har de inget annat de vill göra förutom att ge order till människor. Det finns människor som bara lyssnar för ordern för pengars skull eftersom allt kostar.

Av. Mahdi Zolfi

HÄSTHAGEN av Madelen Johansson

En tidig höstmorgon och miljön är i en skog. Det är lite disigt och det finns höga grässtrån som sticker upp ovanför taggtråden som är fäst i staketet. Det kan vara någon som kampar där och som ville se solen gå upp i skyn. Det är ett häftigt perspektiv att fota och nästan som om man själv låg där. Man får riktigt den känslan att det är kallt med lite dagg i skogen, men man känner även en lugn tystnad och ro.

Av. Johannes Sunnehav

KOSSAN OCH TIGERNS ADVENTURES IN TIME AND SPACE                         av Nina Iglesias Söderström

Miljön är lite moln med en trappa och en polisbox med två dörrar. Vid ena sidans nedre kant så finns en ko och en liten tiger. Den första tanke som kommer upp för mig är låten "Stairways to heaven" med Led zeppelin. Tavlan är riktigt bra målad med mjuka färger och en mysig miljö som är behaglig att titta på.

Av. Johannes Sunnehav

MYL som gjort verken THE GRYM BRIDE (Bilden överst i artikeln) och MIGRANTS (nedan) ställer ut på Kulturhuset i Bräkne-Hoby även framöver. På lördag 5/12 kl 13.00 är det vernissage. Missa inte det!

Senast uppdaterad 2015-12-03 13:30:29