Kors i taket, nu måste vi ha tårta!

2018-06-18

På Fiskevårdslinjen brukar vi ha tårta när det är något vi ska fira, och i dag är det verkligen läge för tårta!

I slutet av förra veckan fick nämligen den siste av de elever som gick ut nu i vår, jobb som fiskevårdare. Det innebär, att alla elever i årets kull, har fått jobb inom fiskevården. En vecka efter avslutningen!

Det måste vara ett rekord av något slag. Undrar om det någonsin tidigare har hänt, i Folkhögskolans 150-åriga historia, att alla i en klass som gått ut, fått jobb så fort?

Välkomna att söka om ni är intresserade av att gå linjen. Vi kan naturligtvis inte garantera jobb inom en vecka, men det finns tydligen goda möjligheter efter avslutad kurs…

Som Aleksander, som nu jobbar med återställning av vattendrag åt Skellefteå Kommun, sa när jag frågade vad han tyckte om året som gått: ”Det bästa skolåret i mitt liv”.

Linus, som håller på med samma sak åt länsstyrelsen i Västerbotten, uttrycker det så här:

”Jag har med hjälp av Fiskevårdslinjen fått upp ögonen för vad jag vill jobba med i framtiden. Det har varit ett enormt lärorikt år, en utbildning jag varmt rekomenderar.”

Vill du se vad vi gör på Fiskevårdslinjen så gå gärna med i vår Facebookgrupp som du hittar HÄR. Är du sugen på att söka till Fiskevårdslinjen gör du det HÄR.

/Bo Wessman

Senast uppdaterad 2018-06-18 13:50:39