Välkommen till biblioteket!

Välkommen till biblioteket!

Det är öppet varje dag för dig som studerar på skolan. Jag finns här vanligtvis dagtid måndag, tisdag och torsdag. Här kan du låna böcker, ljudböcker, filmer och tidskrifter. Här är KATALOGEN där du kan söka efter böcker. Våra tidskrifter och filmer är tyvärr inte sökbara i katalogen. Dessa kan bara sökas/hittas inne på biblioteket. Dagstidningar finns i dagrummet på första plan. Där hittar du BLT, Sydöstran, Dagens nyheter, 8 Dagar och ETC. Du hittar även tidskrifterna Camino, Faktum, Råd & Rön och Tempus med flera. Har du frågor om litteratur, informationssökning och/eller andra frågor och funderingar om biblioteket är du välkommen att kontakta mig. Om jag inte är här precis då går det bra att skriva ett meddelande och lägga i brevlådan till höger om mitt arbetsrum eller mejla.

Välkommen!/ Ingela

Prova Play

Uppslagsverket NE finns på alla datorer i skolan. Under fliken Play hittar du tusentals filmer om olika ämnen. Du kan ställa in ämne, språk och om det skall vara lätt eller svårt. Det finns även textning till filmerna. 

 

Viralgranskarens lathund för dig som vill kolla upp om något är sant eller inte.

 

Legimus

Om du har läsnedsättning finns möjlighet att ladda ner böcker från Legimus. Ta kontakt med mig på biblioteket för att få veta mer.

Lyssna på E-ljudböcker                                                                                         

Om du har lånekort på Ronneby bibliotek har du också möjlighet att låna deras e-böcker. Även lyssna via mobilen om du är uppkopplad till internet. Ta kontakt med biblioteket för att få veta mer.

 

 

Senast uppdaterad 2018-09-19 08:13:09

Kontakt

Ingela Larsson Ingela Larsson Bibliotikarie 0457-731872