På lätt svenska

Sfi-länkar
Många olika sidor med information om allt möjligt på lätt svenska

8 sidor
Centrum för lättlästs tidning heter 8 sidor. Här kan du följa med i dags såväl som i veckans nyheter på lättläst svenska. Möjlighet att lyssna på nyheter finner du under örat på sidan. På Blekinge Folkhögskola prenumererar vi på tidningen 8 SIDOR därför får vi tillgång till 8 sidors Prenumerantwebb. Där finns fakta om världens länder och Sverige, nyhetsbilder och mycket mer. För att komma till Prenumerantwebben behövs ett lösenord. Det står längst ned på sista sidan i tidningen 8 SIDOR som finns på biblioteket. Skriv in lösenordet högst upp på 8 sidors webbsida.

Allemansrätten
Från Naturvårdsverket

Så fungerar bilbioteket
Om varför biblioteken finns och hur du kan använda dem. En sida från Internationella biblioteket

Dyslexiförbundet
För många blir läs- och skrivsvårigheter/dyslexi till ett stort hinder i livet. Det behöver inte vara så tycker man i föreningen Dyslexiförbundet.

Energimyndigheten
Här finns information om vad det finns för olika slags energikällor och hur du kan spara energi.  Om hur man värmer upp hus, hjälp med att förstå elräkningen.

EU-upplysningen
En partipolitiskt neutral och allsidig information om EU och om det svenska medlemskapet. Här hittar man information om EU-arbetet i Sveriges riksdag, allmän fakta om EU.

Försäkringskassan
Här kan du bland annat ladda ner broschyrer och faktablad om frågor som handlar om familj, pension, sjukvård, tandvård.

Om svensk historia från stenåldern till medeltiden från Historiska Museet.

Att studera på högskolan
En lättläst broschyr från Högskoleverket om vad högskolestudier är, hur man väljer kurser, hur man söker och annat som kan vara bra att känna till om högre studier.

Klartext
Här kan du lyssna på nyheter på lätt svenska från Sveriges Radio.

Kommuner och landsting
vad är det för något? Sveriges Kommuner och Landstings sida.

Regeringen
Läs om hur regeringen arbetar, om hur lagarna kommer till, hur statens pengar används, om EU och mycket mer. En förklarande ordlista finns också.

Sveriges Riksdag
Här kan du läsa om riksdagen och demokratin. Du kan också läsa om hur riksdagen arbetar och vad riksdagen har beslutat.

Senast uppdaterad 2015-09-23 11:08:37