Allmän kurs - grundskolenivå

Saknar du ett eller flera ämnen från grundskolan?
Har du inte svenska som modersmål och behöver öka dina kunskaper i svenska?
Behöver hjälp med att komma igång för att få grundskolebehörigheten klar?

Mål för kursen:

- Uppnå behörighet motsvarande grundkolans årskurs 9 ( grundskolekompetens)

- Orientera sig inom utbildningsområdet/arbetsmarknaden

På vår Allmän kurs grundskolenivå studerar du i en lugn och trygg miljö samtidigt som du växer som person i samspel med klasskompisar och lärare. Vi lär helt enkelt av varandra och du utvecklar den studieteknik och studierutin som känns bäst för dig.

Genom diskussioner, problemlösningar, temaarbeten och andra spännande metoder når du din grundskolebehörighet. I kursen förekommer även schemabrytande aktiviteter – ibland tillsammans med våra andra kurser på skolan. Det kan t.ex. vara föreläsningar, studiebesök, projektarbeten och friluftsdagar. Ibland samarbetar vi med andra kurser på skolan och ditt fokus och dina mål får styra hur din studieplan utformas. Praktik inom våra egna utbildningar försöker vi att tillgodose vid intresse.

Kursen är på heltid med minst 20 klocktimmar per vecka. Förutom grundskoleämnen har du möjlighet att studera bl.a. naturkunskap, livskunskap/kultur och hälsa, kök/bakning. Vi lägger stor vikt vid närvaron för att du själv ska kunna utvecklas och dela med dig av dina kunskaper till andra.

Folkhögskolan är en annorlunda skolform och passar bra för dig som önskar en lite lugnare studietakt.

Internationellt projekt

Förutom din egen kurs kan du även söka till vårt internationella projekt. Projektets inriktning är resa, foto och volontär. Under en halvdag i veckan kommer de som deltar lära sig dokumentera med digital systemkamera för att sedan resa iväg och dokumentera och volontärarbeta i ett annat land. Efter hemkomst görs en utställning av materialet på Blekinge Museum. Läsåret 19/20 kommer resan gå till Thailand.

Sfi-B krävs för att kunna tillgodogöra sig studierna.

Vi har löpande intagning både under våren och hösten så var noggrann med att välja rätt ansökningsblankett nedan!

ANSÖK HÄR TILL VÅRTERMINEN 2019

ANSÖK HÄR TILL HÖSTTERMINEN 2019