Foto: Magdalena Caris

Konstlinjen

Konstlinjen är en ettårig konstkurs som börjar i mitten av augusti. Den vänder sig till dig som vill utveckla din konstnärliga sida samt till dig som även siktar på fortsatta konststudier av något slag, till exempel bildlärare, fri konstnär, formgivare eller inredningsarkitekt. Erfarenheterna visar att deltagare som har genomgått kursen i stor utsträckning har kommit in på de önskade utbildningarna.

Huvudämnet konst är under året uppdelat i tre perioder, teckning, målning och skulptur. Keramik, foto och konsthistoria är andra ämnen som återkommer varje vecka. Under året besöker vi utställningar, högre konstutbildningar och strävar efter att delta på två utställningar.

Målet med studierna är att ge breda grundläggande praktiska och teoretiska kunskaper samt utveckla den kreativa sidan hos var och en. Vid kursens slut får du ett intyg om genomgången kurs med ämnesplan och timantal. Vi tar emot 15 deltagare.

Ansökan

I ansökan ska finnas personbevis, personligt brev, senaste betyg och rekommendation. Du ska dessutom bifoga arbetsprover, ett enkelt prov på din kreativitet, det kan vara skisser eller bilder på skulpturer eller målningar som bifogas som bilder eller filer till din ansökan (max 5 st). Antagningen sker av lärarna på kursen och sker i mitten av maj och sedan successivt under sommaren i mån av plats. Vi strävar efter att få en blandad grupp med olika åldrar, olika kön och olika erfarenheter. 

Internationellt projekt  

Förutom din egen kurs kan du även söka till vårt internationella projekt. Projektets inriktning är resa, foto och volontär. Under en halvdag i veckan kommer de som deltar lära sig dokumentera med digital systemkamera för att sedan resa iväg och dokumentera och volontärarbeta i ett annat land. Efter hemkomst görs en utställning av materialet på Blekinge Museum. Läsåret 18/19 kommer resan gå till Marocko. 

Kostnader

Vi tar ut en kostnad för varje deltagare på 1100 kr/ termin för resor (500 kr) och gemensamt material, (600 kr). Eget material kan köpas på skolan. 

Senast uppdaterad 2017-12-05 14:04:56

Kontakt

Per-Åke Foglert Lärare Konsthistoria, måleri, teckning, skulptur 0457-731879
Ola Karlsson Lärare 0457-731879
FLY ART

FLY ART

Konstlinjen ställer ut på Ronneby Airport i samarbete med BRA och Swedavia Airports.

Utställning på Kulturhuset

Utställning på Kulturhuset

I november 2015 ställde Konstlinjen ut på Kulturhuset i Bräkne-Hoby.