Allmän kurs - Naturvetenskapligt basår

Läkare, veterinär, ingenjör, apotekare eller lärare – är det yrken som intresserar dig, men du saknar rätt behörigheter? Uppskattar du mindre grupper, gemytlig lugn miljö och möjlighet att bo på internat? Då har du hittat rätt!

Naturvetenskapligt basår är en ettårig utbildning för dig som vill läsa de särskilda behörigheterna i matematik, fysik, kemi och biologi. Vi erbjuder ett varierat arbetssätt med inslag av exkursioner, studiebesök, laborationer och demonstrationer, där lärarna har mycket tid för varje deltagare.

-  Kunskaper motsvarande matematik 2.

Önskvärt är även:

-  Grundläggande behörighet.

-  Kunskaper motsvarande naturkunskap 2.

Urvalskriterier

Om vi har många sökande prioriterar vi följande:

-   Ansökan inkommen i rätt tid.

-   Sökande med tydliga behov av att komplettera studierna och motivation till detsamma.

Behörighet

Linjen kan ge dig behörighet i matematik 3 och 4, fysik 1 och 2, kemi 1 och 2 samt biologi 1 och 2.

Omdöme och vidare studier

Efter avslutad studietid får du ett intyg för behörighet till högskolestudier samt studieomdöme i stället för vanliga betyg. Studieomdömet är en sammanfattning av din studieförmåga i samtliga ämnen. Omdömet kan ge tillgång till en egen kvotgrupp vid ansökan till högskola, förutsatt att du uppfyller kraven för grundläggande behörighet för folkhögskola – för mer information läs här Samtidigt deltar du i den vanliga kvotgruppen för gymnasiet, om du redan har ett gymnasiebetyg med grundläggande behörighet. Detta innebär större möjligheter att komma in på önskad utbildning.

Uttalanden från tidigare deltagare:

"Jag upplevde en härlig tid på Blekinge folkhögskola. Skolan är belägen i en vacker omgivning - här har jag många fina minnen av fältstudier som vi gjorde. Dessutom träffade jag fantastiska lärare som verkligen var engagerade i sina ämnen och var ett mycket gott stöd i mitt lärande." - Sara, naturbasåret 2013/14

Det här fina vykortet fick vi från en fd deltagare. Hon har dessutom erbjudit sig att svara på frågor om utbildningen om någon är nyfiken på hur det är från deltagarperspektiv. Vill du fråga Linnéa något så är det bara att maila till Stefan Teglund som är kursansvarig så kontaktar han Linnéa.

ANSÖK HÄR

Senast uppdaterad 2017-12-05 16:08:11