SMF - Studiemotiverande folkhögskolekurs

Förbättra din framtid! Plugg eller jobb? Kursen som hjälper dig hitta vägen!

Nästa kurs startar 18/9 2017 kl. 10.00

I samarbete med Ronneby arbetsförmedling för arbetssökande som är inskrivna i jobbgarantin och jobb & utvecklingsgarantin saknar slutbetyg från grund- eller gymnasieskolan. Du söker genom att kontakta din handledare på Arbetsförmedlingen.
SMF - Studiemotiverande folkhögskolekurs är en tre månader lång studieuppvärmning för dig som inte vet om du är redo för studier. Här kan du testa utan studiemedel, prov och krav.
Du har chans att ta reda på om DU vill bli färdig med dina studier. Kursens mål är att DU själv skall ta reda på om DU är studiemotiverad eller hellre vill finna praktik eller ett jobb.
Att läsa på folkhögskola skiljer sig från att plugga på andra skolor. Nu erbjuds du att få prova i tre månader. Ge dig själv chansen att upptäcka nya möjligheter.
Gruppens intressen styr
Kursen innehåller delvis ämnen du känner igen från skolan, men dina och resten av gruppens intressen avgör upplägget. Tillfälle kan ges att få prova på andra utbildningar inom skolans utbud. Det finns också tid för vägledning, träning i studieteknik och att umgås.
Du läser måndag-fredag, ca 20 timmar/vecka.
Kunskap måste inte komma från böcker
Förutom böcker blandar vi gärna in filmer, studiebesök, friluftsdagar och föreläsningar för att få inspiration och diskussionsunderlag. Vi kommer arbeta i en mindre grupp med runt 15 deltagare.
Det ingår förmiddagsfika med kaffe, dryck och fralla varje dag. Du får även ett busskort så du smidigt kan ta dig hit.
Nästa steg
Om du efter kursens tre månader känner dig varm i kläderna kan nästa steg vara att till exempel söka till Blekinge folkhögskolas Allmän kurs.

På Allmän kurs kan du bli klar med dina betyg. Skulle du söka CSN på Allmän kurs kan du som läst SMF hos oss vara berättigad till den högre ersättningen.
Vill du inte studera vidare återgår du till Arbetsförmedlingen.
Tveka inte - Ta chansen!
Ta kontakt med din handläggare på Arbetsförmedlingen och anmäl dig!

Senast uppdaterad 2017-01-31 12:49:24

Susanne Berntsson Susanne Berntsson Kursansvarig SMF 0734-471916