Allmän kurs - kultur och natur - gymnasienivå

Vill du få en andra chans? Har du planer på högre studier? Behöver du läsa in behörigheter? Kom till oss och läs allmän kurs i en unik miljö och med fokus på kultur och natur!!

Mål för kursen

• Allmänbildning
  • Förbättrat självförtroende och personlig utveckling
  • Nå behörigheter

Arbetssätt och miljö

Vår skola är belägen i en vacker, lugn miljö med fantastiska möjligheter till naturupplevelser och en stor kulturhistorisk skatt. Kursens profil mot kultur och natur genomsyrar undervisningen i alla ämnen. Kultur möter du genom museibesök, historiska vandringar, bio/teater och natur genom naturen omkring oss och kropp och hälsa.

Ett varierat arbetssätt med diskussioner, föreläsningar, studiebesök, grupparbeten, laborationer och exkursioner formar vårt sätt att jobba på kursen. Förutom kortare studieresor så ingår en flerdagars resa till Öland.

Studiegrupperna är små, vilket ger lärarna gott om tid för varje deltagare. Vår lilla skola ger stor gemenskap i en trivsam miljö. Biblioteket, gymmet och dagrummet står alltid öppet för dig och dina studiekamrater.

Behörigheter

Utöver grundläggande behörighet kan du uppnå särskild behörighet i matematik, historia, samhällskunskap och naturkunskap. För mer information kontakta vår studie- och yrkesvägledare Anna Johansson.

Förkunskaper

Dina förkunskaper, tidigare behörigheter och din ambition avgör om du läser ett, två eller tre år på Allmän kurs.

Om du saknar svensk grundskola är det på Allmän kurs – grundskolenivå du ska börja dina studier.

Urval

Vid stort antal sökande prioriteras sökande med enbart grundskola samt bristfällig eller äldre gymnasieutbildning.

Internationellt projekt

Förutom din egen kurs kan du även söka till vårt internationella projekt. Projektets inriktning är resa, foto och volontär. Under en halvdag i veckan kommer de som deltar lära sig dokumentera med digital systemkamera för att sedan resa iväg och dokumentera och volontärarbeta i ett annat land. Efter hemkomst görs en utställning av materialet på Blekinge Museum. Läsåret 19/20 kommer resan gå till Thailand.

ANSÖK HÄR

Senast uppdaterad 2018-11-28 10:27:24