Foto: Magdalena Caris

Internationellt Projekt

Ghana, Tanzania, Marrocko, Indien, Costa Rica, Guatemala, Brasilien & Peru. Detta projekt startade hösten 2016 med resa till Ghana våren 2017. 2018 går resan till Cartago i Costa Rica, och vårterminen 2019 bär det av till Azrou, Marocko!!

Projektbeskrivning
Blekinge Folkhögskola är stolta över att nu kunna erbjuda våra deltagare internationellt och kulturellt utbyte i samarbete med Cross Cultural Solutions.
Du som går på Blekinge folkhögskola har möjlighet, att lära dig kamerans alla funktioner i förberedelse att åka till Marocko och staden Azrou för att där volontärarbeta samt fotografera. Projektet kommer till stor del bedrivas på engelska, men vi lär oss också några fraser på arabiska!

Det är gruppen i samarbete med Cross Cultural Solutions som tillsammans planerar resan. Huvudsyftet är att alla lär sig fotografera med en digital systemkamera, under en halvdag varje vecka under höstterminen, samtidigt som vi lär oss om Marockos kultur. Azrou, där vi har vår “hemmabas” är en liten, lokal stad på ca 55 000 invånare, känd för sina Macaqueapor. Runtom Azrou finns möjlighet till skogsvandring och staden är omringad av berg. Azrou ligger strax söder om den magiska staden Fez med alla sina smala gator och otroliga medina. Under vår vistelse kanske vi hinner besöka någon av de andra spännande städerna såsom Marrakesh, Chefchouen, Casablanca eller den lilla fiskebyn Essaouria . Eller, varför inte ta oss till Erg Cheggi och den vidsträckta Saharaöknen på en kamelfärd under den stjärnklara himlen?

Under vår vistelse i Azrou kommer alla i projektet att få prova på volontärarbete på vardagsförmiddagarna. I Azrou finns möjligheter att volontära inom utbildning, barnomsorg mm. Alla deltagare kommer att använda sina digitalkameror dagligen för att dokumentera sin omgivning. Eftermiddagarna kommer att bedrivas med att lära känna sin omgivning, med diverse aktiviteter, guidade turer & utflykter, sevärdigheter, matlagningskurser, språkkurs, mm. Efter resan i mars/april arbetar vi resten av vårterminen, gemensamt med att sammanställa våra erfarenheter till en presentation för hela skolan samt en utställning med dina fina förstorade bilder på Blekinge Museum där vi under sommaren 2017 hade en utställning från Ghanaresan.

Urvalskriterier
Vi gör antagningar via intervjuer. Du behöver ha hög motivation och engagemang, ekonomi till utgifter, grundkunskaper i engelska samt vara beredd på hög närvaro. Vi söker bredd på deltagarna (dvs gärna någon deltagare ifrån varje av skolans utbildningar).

Mål
Utveckling, självmedvetenhet, andra kulturer och socialt liv, ökat kritiskt och estetiskt tänkande, verbalt och via kameran. Du kommer att lära dig hantera kameran och dess tekniska funktioner. Intyg av ditt specifika projekt kommer att utfärdas.

Antal deltagare
Minst sex deltagare behövs för att projektet ska kunna genomföras, och max antal platser är tio deltagare.

Kostnader
Resekostnader; ca 19 800 SEK som täcker projektets resa, mat och boende, språkundervisning, transporter och guidade turer runt om i Azrou. 10% betalas vid projektstart som endast återbetalas om hela projektet blir inställt eller om ersättare sätts in. Övriga kostnader kan tillkomma, såsom visum, pass, vaccinationer, försäkring, extra utflykter samt digital systemkamera, om du inte har egen. Det går att söka merkostnadslån (5 500 kr) för resan och även för vaccinationer etc. Detta gör de som vill hos CSN. Vi kommer gemensamt jobba på finansiering för delar av resan under höstterminen. 

Senast uppdaterad 2017-12-05 09:48:34

Kontakt

Magdalena Caris Magdalena Caris Lärare 0707-959678
PURA VIDA-VÅRT COSTA RICA

PURA VIDA-VÅRT COSTA RICA

Vernissage 28/4 på Blekinge museum i Karlskrona.