INDIGO Färga – Mönstra – Skapa

Du lär dig olika sätt att färga med indigo och i samband med detta hur man genom reservageteknik får fram olika mönster. Vi färgar på bomull, ull, lin och silke. Kursdatum är 19-20/6.

Det textila material som produceras kommer att användas vid tillverkning av enklare skiss och anteckningsböcker där ett häfte kommer att bli din recept- och provfärgningssamling. Under kursen kommer vi också att delge erfarenheter om hur man odlar vejde och japansk indigo i Sverige och även hur man färgar med dessa. Kursen avslutas med besök och visning på den Indigoutställning som visas under sommaren på Ronneby Kulturcentrum.

I priset för kursen ingår förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, kopiering, försäkring och WiFi. Materialkostnad tillkommer separat.

Vi kan erbjuda ett begränsat antal platser på vårt internat. Först till kvarn gäller, därefter reservplatser. I rumspriset ingår lakan, frukost och middag. Kostnaden är beräknad på enkelrum som är vårt standardalternativ. Extra madrass/dubbelrum går att boka vid önskemål.

Kostnad 400 kr + materialkostnad 250 kr. Internat 500 kr/natt för enkelrum.

Minsta antal deltagare för att kursen ska genomföras är 5 och max 12

ANSÖK HÄR

Senast uppdaterad 2017-11-29 11:34:31

Kontakt

Ylva Foglert Ylva Foglert Lärare Textil med teori samt formgivning 0457-731878