Tovade kläder i egen design

Kurstid är 30/7-1/8

Våttovning, och i synnerhet nunotovning är en kombination av både de äldsta och de nyaste textila teknikerna. Våttovningen har varit känt för mänskligheten i över 5000 år medan nunotovning bara är ca 30 år gammal. Denna kombination av urgammalt och nytt i ett och samma stycke textil ger oändliga möjligheter för experiment, kreativitet och konstnärlig gestaltning. Färdiga plagg och objekt är lätta, hållbara, slitstarka och eleganta. På denna kurs med många praktiska arbetsmoment kan du lära dig grunder för både våttovning utan tyg och med tyg (nunotovning), mönsterkonstruktion för filt och hållbar hantering av textila material utifrån fibrers egenskaper. Du planerar, konstruerar och tillverkar ditt eget plagg (kofta, jacka, tröja, klänning eller kjol) och får verktyg och färdigheter för ditt framtida skapande.  Kursledare Vera Frederiksen Zhotkevich, kostym-och textilkonstnär och filtmakare, www.v-design.se

Varje deltagare får ett kompendium med de viktigaste momenten nedskrivna.

Minsta antal deltagare för att kursen ska genomföras är 5 och maxantal är 10.

Kostnad 600 kr + materialkostnad ca 500 kr. Internat 500 kr/natt.

I priset för kursen ingår förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, kopiering, försäkring och WiFi. Materialkostnad tillkommer separat.

Vi kan erbjuda platser på vårt internat. Först till kvarn gäller, därefter reservplatser. I rumspriset ingår lakan, frukost och middag. Kostnaden är beräknad på enkelrum som är vårt standardalternativ. Extra madrass/dubbelrum går att boka vid önskemål.

Senast uppdaterad 2017-12-04 16:11:29

Kontakt

Vera Frederiksen Zhotkevich