Zenmeditation och symbolmåleri

Vi utövar Zenmeditation och gör kreativa övningar där inre symboler kommer till uttryck. Kurstid är 18-21/6.

Zenmeditation har rötter i Yoga och Buddhism, som är en religiöst obunden tradition. Zazen betyder ”sittande meditation” och är en övning i uppmärksamhet mot andningen. Den präglas av avspänd vakenhet och Medveten Närvaro. Vi övar också en gående meditation, Kin Hin och Basal Kroppskännedom.

Zenmeditation hjälper dig att komma i balans, öka din stresstålighet och koncentrationsförmåga samt fungera bättre i vardagen. Långsiktig övning ger bättre blodcirkulation och immunförsvar samt påverkar hjärnan positivt.

Vi gör också olika kreativa övningar och uttrycker oss genom måleri med skissmaterial som flytande täckfärg och täckpapper. Du får möjlighet att reflektera över övningarna och uttrycka dig i tal och skrift. Syftet är att komma i kontakt med ditt inre symbolspråk.

Medtag löst sittande kläder.

I priset för kursen ingår förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, kopiering, försäkring och WiFi. 

Vi kan erbjuda ett begränsat antal platser på vårt internat. Först till kvarn gäller, därefter reservplatser. I rumspriset ingår lakan, frukost och middag. Kostnaden är beräknad på enkelrum som är vårt standardalternativ. Extra madrass/dubbelrum går att boka vid önskemål.

Kostnad 800 kr. Internat 500 kr/natt för enkelrum.

Minsta antal deltagare för att kursen ska genomföras är 5 och max

ANSÖK HÄR

Senast uppdaterad 2017-11-29 11:53:11

Kontakt

Carina Stjernkvist Projektledare 0734-471269