Internat

På Blekinge folkhögskolas internat bor du mitt i naturen i Sveriges trädgård!

Internatet består av två nya byggnader som stod klara för inflyttning till läsåret 2022/2023. I en av byggnaderna finns det 31 rum och i den andra byggnaden finns det 15 rum samt undervisningssalar och grupprum på övre plan.

Rummen är ca 15 m2 och är möblerade med skrivbord, stol, fotölj och 90 cm bred säng. Alla rum har egen toalett och dusch.

Det finns gemensamt allrum med kök (med kaffebryggare, micro, spis, kyl, frys och diskmaskin) i varje korridor.

Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt städförråd med utrustning för städning finns i båda husen.

Du behöver själv ta med dig kudde, täcke, sängkläder och handdukar.

Skolan värnar om miljön, vilket innebär sopsortering som deltagarna själva tar ansvar för.

Det finns tillgång till internet som ingår i hyran.

Skolan har femdagarsinternat, vilket innebär att mat serveras måndag till fredag. De måltider som ingår i internatavgiften är frukost och lunch samt fritt kaffe/te. Det går även att köpa förmiddagsfika på skolan.

Villkor för uppsägning av rummet och vad som ingår i internatavgiften kan du läsa om i ditt hyresavtal. Hyresavtal för läsåret 23/24 är under arbete och kommer publiceras här så fort det är klart. Internatavgiften för läsåret 23/24 är 4 600 kr/4 veckor.

Fritid

På skolan finns det ett mindre obemannat bibliotek och på flera ställen datorer med tillgång till internet dygnet runt. I skolans huvudbyggnad finns ett biljardbord samt ett dagrum med tv och tidningar.

Det finns tillgång till ett styrketräningsrum och en gymnastiksal.

I närhet till skolan ligger Salsjön med motionsslingor, bad och bastu och du har drygt en mil till havet och skärgården. Omgivningarna runt skolan inbjuder till utflykter, till fots och på cykel.

Regler och annat

På internatet ansvarar du själv för ordningen och städningen på ditt rum och i övriga utrymmen tillsammans med dina rumsgrannar. Visa hänsyn mot dina rumsgrannar. Det ska vara lugnt och tyst mellan kl. 22.00-06.00. Om du planerar att ha övernattningsgäster så kontakta internatföreståndaren i förväg. Levande ljus, rökelse etc. är inte tillåtet i boendet. Skador på inventarier under hyrestiden svarar du själv för - det gäller även allmänna utrymmen. Alla rum är rökfria, rökning är inte tillåtet på internatet eller i någon av skolans lokaler utan endast tillåten på anvisad plats utomhus. Alkohol och droger är inte tillåtna i skolans lokaler inklusive internatet och inte heller i skolans utemiljö. Skolan har en drogpolicy Pdf, 63.5 kB. som ska följas och undertecknas av varje deltagare.

Husmöten

Husmöten tillsammans med internatföreståndare och deltagarstödjare sker vanligtvis tre gånger per termin och är obligatoriska för internatboende.

Brandsäkerhet

Dörrarna är försedda med automatiska dörrstängare för att hindra brandspridning i händelse av brand. Man får därför INTE ställa upp dörrarna med hjälp av klossar eller liknande.

Använd inte korridorerna som förvaringsplats, de måste vara fria som utrymningsvägar i händelse av brand.

Post

Bor du på internatet är din nya adress

Ditt namn
Blekinge folkhögskola
Internat, Hus .... Rum ....
Folkhögskolevägen 6
372 60 Bräkne-Hoby

OBS! Kom ihåg att ange rum och hus i din nya adress. Du behöver inte folkbokföra dig i Blekinge, du kan göra en tillfällig adressändring. Dagens post läggs ut runt lunchtid i brevlådorna som finns i bakre entréhallen i huvudbyggnaden. Avgående post kan lämnas på expeditionen.

Om det händer något med t ex el eller vatten i huset kvällar eller helger finns ett jourtelefonnummer för att få hjälp. Information om detta finns anslaget i varje hus.