deltagare och lärare som studerar och samtalar i ett bibliotek

Allmän kurs - grundskolenivå

Saknar du ett eller flera ämnen från grundskolan? Har du inte svenska som modersmål och behöver öka dina kunskaper i svenska? Behöver hjälp med att komma igång för att få grundskolebehörigheten klar?

Mål för kursen:

- Uppnå behörighet motsvarande grundkolans årskurs 9 ( grundskolekompetens)

- Orientera sig inom utbildningsområdet/arbetsmarknaden

På vår Allmän kurs grundskolenivå studerar du i en lugn och trygg miljö samtidigt som du växer som person i samspel med klasskompisar och lärare. Vi lär helt enkelt av varandra och du utvecklar den studieteknik och studierutin som känns bäst för dig.

Genom diskussioner, problemlösningar, temaarbeten och andra spännande metoder når du din grundskolebehörighet. I kursen förekommer även schemabrytande aktiviteter – ibland tillsammans med våra andra kurser på skolan. Det kan t.ex. vara föreläsningar, studiebesök, projektarbeten och friluftsdagar. Ibland samarbetar vi med andra kurser på skolan och ditt fokus och dina mål får styra hur din studieplan utformas. Praktik inom våra egna utbildningar försöker vi att tillgodose vid intresse.

Kursen är på heltid med minst 20 klocktimmar per vecka. Förutom grundskoleämnen har du möjlighet att studera bl.a. naturkunskap, livskunskap/kultur och hälsa, kök/bakning. Vi lägger stor vikt vid närvaron för att du själv ska kunna utvecklas och dela med dig av dina kunskaper till andra.

Folkhögskolan är en annorlunda skolform och passar bra för dig som önskar en lite lugnare studietakt.

Sfi-D krävs för att kunna tillgodogöra sig studierna.

Vi har löpnde intagning både under våren och hösten så var noggrann med att välja rätt blankett beroende på vilken termin du vill börja.

ANSÖK HÄR TILL VT2020länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

ANSÖK HÄR TILL HT2020länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster