Allmän kurs - grundskolenivå

Saknar du ett eller flera ämnen från grundskolan, eller saknar svensk grundskola?

Har du inte svenska som modersmål och behöver öka dina kunskaper i svenska?

Vill du förbereda dig för studier på gymnasienivå?

Då är Allmän kurs – grundskolenivå, det perfekta valet för dig.

Du får under 1-4 terminer (beroende på dina behov) möjlighet att läsa in grundläggande behörighet för grundskolan.

Du har möjlighet att skaffa dig en bra grund som gör att du kan studera vidare på högre nivå t.ex. på någon av våra allmänna kurser på gymnasienivå.

Kursen ger dig möjlighet att stärka ditt självförtroende och att lära tillsammans med andra.

Kursen passar dig som önskar en lugn studietakt i en trygg miljö. Vi lägger fokus på att gruppen ska må bra tillsammans och att alla på kursen ska kunna växa som individer.

Arbetssätten i undervisningen varierar mellan temaarbeten, diskussioner, studiebesök, grupparbeten och enskilda arbeten. Undervisningen utnyttjar den varierande naturen som finns i skolans närområde. Ibland bryts undervisningen för andra aktiviteter tex föreläsningar och friluftsdagar. Det finns också möjlighet att under en kortare eller längre period praktisera på någon av skolans andra kurser.

På kursen läser du:

Svenska/Svenska som andraspråk

Matematik

Engelska

Samhällskunskap

Alla ämnen läses på grundskolenivå

Ämnesstugor och temadagar kompletterar ämneskunskaperna för att du ska kunna känna dig trygg när du ska gå vidare till en högre studienivå eller fortsätta ut i arbetslivet.

Vi lägger stor vikt vid närvaro för att du ska kunna utvecklas som individ och växa och lära tillsammans med övriga deltagare. Kursen är på heltid med minst 20 klocktimmar/vecka.

Förkunskaper: SFI-D

Vid stort antal sökanden prioriteras dig som helt saknar grundskola eller där grundskoleutbildningen ligger långt tillbaka i tiden.

Sista ansökningsdag är 2 maj. Därefter går det att söka i mån av plats och då tar vi ansökningarna i turordning tills kursen är full.

För dig som vill veta mer om folkhögskolan som skolform så hittar du det här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. För dig som vill veta mer om studieomdöme och behörigheter så hittar du det här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Innan du börjar fylla i din ansökan behöver du ha följande saker redo:

Kontaktuppgifter till en referens (någon som känner dig väl t ex lärare, fritids- idrottsledare, arbetsgivare, men inte familjemedlem).

Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen.

Senaste slutbetyg/terminsbetyg eller samlat betygsdokument.

Personbevis för studier som du beställer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kommer även få kryssa i att du godkänner att vi hanterar dina personuppgifter enligt gällande lagstiftning. Vad det innebär kan du läsa om här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

ANSÖK HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.