deltagare som studerar i ett bibliotek

Allmän kurs - kultur och natur - gymnasienivå

Vill du få en andra chans? Har du planer på högre studier? Behöver du läsa in behörigheter? Kom till oss och läs allmän kurs i en unik miljö och med fokus på kultur och natur!!

Mål för kursen

• Allmänbildning
  • Förbättrat självförtroende och personlig utveckling
  • Nå behörigheter

Arbetssätt och miljö

Vår skola är belägen i en vacker, lugn miljö med fantastiska möjligheter till naturupplevelser och en stor kulturhistorisk skatt. Kursens profil mot kultur och natur genomsyrar undervisningen i alla ämnen. Kultur möter du genom museibesök, historiska vandringar, bio/teater och natur genom naturen omkring oss och kropp och hälsa.

Ett varierat arbetssätt med diskussioner, föreläsningar, studiebesök, grupparbeten, laborationer och exkursioner formar vårt sätt att jobba på kursen. Förutom kortare studieresor så ingår en flerdagars resa till Öland.

Studiegrupperna är små, vilket ger lärarna gott om tid för varje deltagare. Vår lilla skola ger stor gemenskap i en trivsam miljö. Biblioteket, gymmet och dagrummet står alltid öppet för dig och dina studiekamrater.

Behörigheter

Utöver grundläggande behörighet kan du uppnå särskild behörighet i matematik, historia, samhällskunskap och naturkunskap. För mer information kontakta vår studie- och yrkesvägledare Anna Johansson.

Förkunskaper

Dina förkunskaper, tidigare behörigheter och din ambition avgör om du läser ett, två eller tre år på Allmän kurs.

Om du saknar svensk grundskola är det på Allmän kurs – grundskolenivå du ska börja dina studier.

Urval

Vid stort antal sökande prioriteras sökande med enbart grundskola samt bristfällig eller äldre gymnasieutbildning.

Om ni vill se vad vi gör på dagarna så följ oss på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster