Skrattande deltagare i teatersal

Berättar- och Teaterlinjen

Teater är möten mellan människor! Drama-och teaterövningar är grunden i vårt dagliga arbete. Med olika tekniker får du undersöka scenens möjligheter och din sceniska närvaro. Det viktigaste är att du i mötet med de andra i gruppen skapar trygghet att hitta din egen personliga konstnärlighet och skaparkraft.

Vi arbetar genomgående med skådespelarträning då vi arbetar med kropp, rörelse, balans, dans, sång, tal, koordination, samarbete, koncentration mm. Vi gör teaterbesök långt bort och nära och möter professionella teaterarbetare med kunskaper inom olika områden.

Följande block ingår i utbildningen:

Etablering:
Här hittar vi skaparlusten, leken och allvaret i teatern tillsammans med gruppen.

Drama och improvisation:
Lär känna dig själv i mötet med andra och utveckla din sceniska närvaro. Det sceniska projektet i det här blocket blir ”inre universum” där du skapar en enmansföreställning utifrån dig själv och vad du vill berätta just nu.

Berättande och sagor: Här ligger fokus på att undersöka och öva på berättande och gestaltande av sagor. Mot slutet av blocket åker man till bibliotek och håller i sagoberättande för barn.

Dramatisk komposition: Arbete i grupp med att skapa teaterföreställning utifrån angeläget tema eller intervjuer med personer med intressanta berättelser.

Teater i samarbete: Projektarbete där varje grupp får ett uppdrag att arbeta med. Kan innebära samarbete med yttre aktörer.

Familjeteater:
Idé till föreställning med mål att spela föreställningarna utomhus. Vi turnerar runtom i länet.

Visst låter det spännande? Alla är välkomna att söka! Teatererfarenhet önskvärd men inte ett krav – antagningsdag på våren då du gör gruppövningar tillsammans med andra sökande.

Ansökan efter 2 maj behandlas i mån av plats!

ANSÖK HÄRlänk till annan webbplats

Om du vill se vad vi gör på dagarna så följ oss på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster