deltagare som gör grimaser och har skoj

Berättar- och Teaterlinjen

Varje människa är en berättelse. Fast egentligen många. Allt beror på vem som berättar, från vilket perspektiv, med vilken ingång. En människa är också hennes drömmar, tankar och fantasier. Tillsammans med handlingar och händelser i ”verkligheten” är varje människa ett frö till oändligt många berättelser. Och på jorden finns nästan 8 miljarder. Människor alltså.

Varje föremål bär på historier. Brukar du fundera på vad vilka som har suttit på den där bänken vid lekplatsen? Vilka samtal har den hört under sin livstid? Eller den nyköpta koftan? Vilka är människorna bakom koftans väg hem till din garderob? Och den stora eken som står mellan stenmuren och den övergivna ladan. Vad har den sett under sina 300 år med rötterna förankrade på samma plats?

Älskar du att berätta, fängsla, underhålla och ta med en publik in i en magisk värld? Älskar du att spela teater och skapa spännande karaktärer. Älskar du att improvisera? Då kan Berättar- och Teaterlinjen vara något för dig.

På Berättar- och Teaterlinjen arbetar vi med;

  • hur vi skapar magi runt en berättelse?
  • hur vi skapar en spännande spelplats/scen?
  • hur vi med berättande och gestaltande kan få människor att fängslas och förföras av historier?
  • hur vi får publiken att känna sig involverade och delaktiga i berättelsen?
  • Hur vi skapar trovärdiga och spännande karaktärer i vårt skådespeleri?

Hur ser det dagliga arbetet ut?

Varje vecka tränar vi skådespeleri, dans, rörelse, sång, röst, improvisation och olika berättartekniker. En viktig del är det direkta publikmötet. Därför kommer vi i många olika projekt söka oss ut och spela/berätta för publik i olika åldrar och med olika förutsättningar. Tanken är att man under året ska få en god publikvana.

Under året får du möjlighet att möta många människor som jobbar professionellt med teater och berättande. Vi kommer bland annat att besöka Sagomuséet i Ljungby, Regionteatern Blekinge – Kronoberg, Blekinge läns museum, Marinmuséet och andra berättararenor.

Vi tar ut en avgift på 500 kr per termin för att täcka delar av kostnaden för resor och föreställningar.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan är tillsvidare öppen och intervjuer görs kontinuerligt tills kursen är full.

Om du vill se vad vi gör på dagarna så följ oss på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi har även Instagram Länk till annan webbplats.

Innan du börjar fylla i din ansökan behöver du ha följande saker redo:

Kontaktuppgifter till en referens (någon som känner dig väl t ex lärare, fritids- idrottsledare, arbetsgivare, men inte familjemedlem).

Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen.

Senaste slutbetyg/terminsbetyg eller samlat betygsdokument.

Personbevis för studier som du beställer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utdrag ur belastningsregistret som du beställer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Detta gäller de av våra utbildningar som har samarbeten med tredje part, t ex praktik, föreställningar etc.

Du kommer även få kryssa i att du godkänner att vi hanterar dina personuppgifter enligt gällande lagstiftning. Vad det innebär kan du läsa om här.

ANSÖK HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.