deltagare som gör grimaser och har skoj

Berättar- och Teaterlinjen

Varje människa är en berättelse. Fast egentligen många. Allt beror på vem som berättar, från vilket perspektiv, med vilken ingång. En människa är också hennes drömmar, tankar och fantasier. Tillsammans med handlingar och händelser i ”verkligheten” är varje människa ett frö till oändligt många berättelser. Och på jorden finns nästan 8 miljarder. Människor alltså.

Varje föremål bär på historier. Brukar du fundera på vad vilka som har suttit på den där bänken vid lekplatsen? Vilka samtal har den hört under sin livstid? Eller den nyköpta koftan? Vilka är människorna bakom koftans väg hem till din garderob? Och den stora eken som står mellan stenmuren och den övergivna ladan. Vad har den sett under sina 300 år med rötterna förankrade på samma plats?

Älskar du att berätta, fängsla, underhålla och ta med en publik in i en magisk värld? Älskar du att spela teater och skapa spännande karaktärer. Älskar du att improvisera? Då kan Berättar- och teaterlinjen vara något för dig.

På Berättar- och teaterlinjen arbetar vi med;

  • hur vi skapar magi runt en berättelse?
  • hur vi skapar en spännande spelplats/scen?
  • hur vi med berättande och gestaltande kan få människor att fängslas och förföras av historier?
  • hur vi får publiken att känna sig involverade och delaktiga i berättelsen?
  • Hur vi skapar trovärdiga och spännande karaktärer i vårt skådespeleri?

Hur ser det dagliga arbetet ut?

Varje vecka tränar vi skådespeleri, dans, rörelse, sång, röst, improvisation och olika berättartekniker. En viktig del är det direkta publikmötet. Därför kommer vi i många olika projekt söka oss ut och spela/berätta för publik i olika åldrar och med olika förutsättningar. Tanken är att man under året ska få en god publikvana.

Under året får du möjlighet att möta många människor som jobbar professionellt med teater och berättande. Vi kommer bland annat att besöka Sagomuséet i Ljungby, Regionteatern Blekinge – Kronoberg, Blekinge läns museum, Marinmuséet och andra berättararenor.

Vi tar ut en avgift på 500 kr per termin för att täcka delar av kostnaden för resor och föreställningar.

Välkommen med din ansökan!

Efter ansökningsdagen, som äger rum 15 maj, där intervjuer, övningar och presentation av utbildningen genomförs, görs ett urval baserat på personliga förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen. Detta vägs sedan mot hela gruppens dynamik och uppbyggnad.

Om du vill se vad vi gör på dagarna så följ oss på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

ANSÖK HÄRlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster