Leende man liggande i en ring av maskerade människor

Dramapedagogutbildningen

Dramapedagogutbildningen är en 2-årig yrkesutbildning som ger dig kunskap och verktyg att arbeta inom många olika områden som utbildning, teater, ledarskap, personalutveckling och hälsoarbete med mera.

Är det nu du vågar språnget?

Älskar du att se människor utvecklas? Drömmer du om att få leda grupper på ett kreativt och personligt sätt? Är du nyfiken på hur man kan blanda drama, teater och ledarskap med tydliga metoder?

Då är Dramapedagogutbildningen något för dig!

Under två år befinner du dig i en öppen, utmanande och kreativ miljö. Vi utforskar tillsammans dramapedagogikens och teaterns möjligheter för utveckling av grupper och individer.

Pedagogikens kärna är kunskap genom Skapande, Agerande och Reflektion tillsammans med gruppen. Dina dagar fylls med praktiska övningar, teori, och praktik för att på ett optimalt sätt ge dig verktyg och kompetens inför arbetslivet. Hos oss börjar Din resa!

Om utbildningen

Dramapedagogutbildningen är en 2-årig yrkesutbildning vars metoder har sitt ursprung i ämnena drama, teater och pedagogik.

Utbildningen syftar till att ge kraftfulla verktyg som gör det möjligt att leda grupper kreativt, konkret och personligt.

I år 1 ingår kortpraktik och auskultationer och i år 2 längre praktikperioder med handledare.

Efter genomgången utbildning kan du söka auktorisation hos RAD (Riksorganisationen Auktoriserade Dramapedagoger) www.dramapedagogen.selänk till annan webbplats

Kan jag söka?

Ja om du har grundläggande behörighet, d.v.s. fullständigt slutbetyg från gymnasium eller vad utbildningsanordnare bedömer som motsvarande.

Inför Ansökan

Du som är intresserad av att söka är välkommen att kontakta oss för frågor kring utbildningen. Vill du prata med någon av våra tidigare deltagarna får du gärna kontakta Ellinor Olsson ellinorolsson93@hotmail.com , Liselott Gullbing l.gullbing@gmail.com eller Rebecka ”Fiffi” Sjödin rebecka.sjodin@gmail.com

Kommer jag in?

Efter ansökningsdagen, som äger rum 15 maj, där intervjuer, övningar och presentation av utbildningen genomförs, görs ett urval baserat på personliga förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen. Detta vägs sedan mot hela gruppens dynamik och uppbyggnad.

Kostnader

Kurslitteratur bekostas av deltagarna själva

ANSÖK HÄRlänk till annan webbplats

Vår utbildningsplanPDF

LitteraturlistaPDF

Om du vill se vad vi gör på dagarna så följ oss på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi finns på Instagram ocksålänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster