Kvinna sitter vid ett bord och skulpterar ett ansikte

Konstlinjen

Vill du utveckla ditt skapande och dig själv. Funderar du på en framtid inom ett konstnärligt yrke? Vill du förbereda dig för högre konstnärliga utbildningar?

Då är Konstlinjen det perfekta valet för dig.

Du får under ett till två år arbeta med intuitivt skapande i projektform. Du får chansen att bygga upp en portfolio, som du kan använda för att söka konsthögskola via arbetsprover. Utbildningen lämpar sig dessutom till dig som har ett starkt intresse inom de olika konstformerna och söker en fördjupning, eller vill bredda din kompetens inom bild och form.

Folkhögskolan är en annorlunda skolform som passar dig som önskar en lugn studietakt i en trygg miljö. Ibland bryts undervisningen för andra aktiviteter tex föreläsningar och friluftsdagar.

På kursen får du pröva på bland annat följande ämnesområden: Modellteckning

Måleri

Skulptur

Fotografi

Keramik

Konsthistoria

Illustration

Undervisningen är i huvudsak upplagd i block som ger utrymme till fördjupning. Olika baskunskaper, som t.ex. färglära är integrerade i de olika teman som avlöser varandra under året. Du får tillsammans med de andra deltagarna på kursen planera och utföra utställningar.

I kursen ingår föreläsningar, workshops och studieresor, där vi besöker museum och utställningar. På våren gör vi en längre studieresa där kreativiteten kan ske i lugn och vacker miljö.

Du får tillgång till ateljéplats under hela studietiden. Som deltagare har du också tillgång till vårt datorrum med bl.a. Adobe-Photoshop, Premier Pro, Illustrator och After Effects

Vi lägger stor vikt vid närvaro för att du ska kunna utvecklas som individ, växa och lära tillsammans med övriga deltagare. Kursen är på heltid med minst 20-25 klocktimmar/vecka.

Kursen är ettårig, men efter ett år har du möjlighet till fördjupning under ett andra år.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs, enbart arbetsprov

Vid stort antal sökande gör vi urvalet utifrån de personliga breven och arbetsproverna. Vi strävar efter en bra gruppsammansättning där alla kan tillgodogöra sig innehållet i kursen och utvecklas tillsammans.

Kostnader: Utöver den obligatoriska externat/internatavgiften tillkommer
en avgift på 1500 kr för kursmaterial och resor.

Sista ansökningsdag är 2 maj.

Innan du börjar fylla i din ansökan behöver du ha följande saker redo:

Kontaktuppgifter till en referens (någon som känner dig väl t ex lärare, fritids- idrottsledare, arbetsgivare, men inte familjemedlem).

Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen.

Senaste slutbetyg/terminsbetyg eller samlat betygsdokument.

Personbevis för studier som du beställer här. Länk till annan webbplats.

5 st arbetsprover.

Du kommer även få kryssa i att du godkänner att vi hanterar dina personuppgifter enligt gällande lagstiftning. Vad det innebär kan du läsa om här. Länk till annan webbplats.

ANSÖK HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En man sitter och pekar på två självporträtt i olika tekniker