Naturvetenskapligt basår

Vill du läsa behörighetsgivande särskilda ämnen? Funderar du på högre studier och arbete inom det naturvetenskapliga området?

Läkare, veterinär, biomedicinsk analytiker, apotekare, civilingenjör, ja listan kan göras lång på möjligheterna som ligger framför dig.

Naturvetenskapligt basår, är en ettårig utbildning där du kan läsa särskilda behörigheter i ämnena matematik, biologi, fysik och kemi.

Folkhögskolan är en annorlunda skolform. Grupperna på skolan är små och lärarna har mycket tid för varje deltagare, vilket bidrar till en trygg miljö.

Arbetssätten i undervisningen varierar mellan laborationer, exkursioner, demonstrationer, studiebesök, temaarbeten, projektarbeten, grupparbeten och enskilda arbeten. Du kommer att läsa tillsammans med grupper från kursen Allmän kurs - naturvetenskap och ibland bryts undervisningen för andra aktiviteter tex föreläsningar och friluftsdagar.

På kursen läser du:

Matematik 3 och 4

Biologi 1 och 2

Fysik 1 och 2

Kemi 1 och 2

Förberedelse för högskoleprovet

Vi lägger stor vikt vid närvaro för att du ska kunna utvecklas som individ och växa och lära tillsammans med övriga deltagare. Kursen är på heltid med minst 20-25 klocktimmar/vecka. Kursen brukar upplevas som ganska krävande och ställer därför höga krav på din ambitionsnivå.

Förkunskaper: matematik 2

Vid stort antal sökande prioriteras sökande med ansökan inkommen i rätt tid och sökande med tydliga behov av att komplettera studierna och motivation till detsamma.

Då detta är en särskild kurs ges inget omdöme. De särskilda behörigheterna du läser här gör att du hamnar i urvalsgrupp BII när du söker tekniska och naturvetenskapliga utbildningar på högskola/universitet. Om du inte har gymnasieexamen med grundläggande behörighet sedan tidigare kan du istället välja att läsa på vår Allmänna kurs – naturvetenskap – gymnasienivå.

Sista ansökningsdag är 2 maj. Efter 2 maj går det att söka i mån av plats och då tar vi ansökningarna i turordning tills det är fullt.

För dig som vill veta mer om folkhögskolan som skolform så hittar du det här.

Innan du börjar fylla i din ansökan behöver du ha följande saker redo:

Kontaktuppgifter till en referens (någon som känner dig väl t ex lärare, fritids- idrottsledare, arbetsgivare, men inte familjemedlem).

Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen.

Senaste slutbetyg/terminsbetyg eller samlat betygsdokument.

Personbevis för studier som du beställer här. Länk till annan webbplats.

Du kommer även få kryssa i att du godkänner att vi hanterar dina personuppgifter enligt gällande lagstiftning. Vad det innebär kan du läsa om här. Länk till annan webbplats.

ANSÖK HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.