Det här händer på skolan för oss på seniorkurserna

Här presenteras varje måndag under seniorterminen nyheter från Veckobladet och aktuell matsedel.

Kalendarium v. 7 och framåt
13/2 – Kursråd

13/2 – Kören

14/2 – Alla hjärtans dag-mys

14/2 – Crossfit med aktivitetsrådet

16/2 – Fancy Friday

1/3 – Konstlinjen år1, vernissage Kulturcentrum

10/3 – Berättarkraft, Låtskrivarna och Storymaking

Café lagom KTH

Vi har öppet café på tisdag 13/2 (fettisdagen) och då säljer vi självklart semlor. Vi håller Caféet stängt den 27/2 pga. mässa och praktik.

Glöm inte – Kursråd

Alla representanter från både kursrådet och aktivitetsrådet är kallade till möte den 13/2 kl.15.45.
Vi träffas i dagrummet och det kommer bjudas på fika! Välkommen/Susanne

Berättarkraft 9-10 mars
Bushwick Book Club tolkar Andrev Waldens bok Jävla karlar. Annorlunda bokklubb med musik och uppläsning. Låtskrivarlinjen och Storymaking från skolan tolkar den augustpris-vinnande romanen. En märkligt rolig och finstämd berättelse om en pojkes snåriga barndom och sju komplicerade pappor. Datum/tid: 10 mars kl 12.45-13.45 Plats: Lokstallarna, Karlshamn Fri entré till alla programpunkter under Berättarkraft.

Nästa veckoblad
Tiden går fort och snart är det sportlov!
Nästa veckoblad för v. 10, publiceras den 29/2! Information till veckobladet skickar ni till mig senast torsdag lunch den 29/2. ritva.strom@regionblekinge.se
Vi önskar er alla ett härligt sportlov!

Aktivitetsrådet informerar
Alla hjärtans dag-mys:
Vi välkomnar alla deltagare och personal på kärleksfullt pyssel och diktande mellan 12:30 och 13:30 den 14/02. Det bjuds på fika! Dagrummet och entrén till KTH kommer att vara rustat med papper redo att bli fyllt av kärlek! Skriv en komplimang till någon du älskar. En dikt till din favoritplats. Eller en uppskattning till dina vänner. Vad som än fyller ditt hjärta. (Även saxar finns tillgängliga för de som känner att ett hjärta är mer realistiskt i tusen bitar).

Crossfit kl 14:30 på onsdag!

Kören övar på tisdag som vanligt 16:00 på gästis.

Fancy Friday 16/2: Ta på dig kavajen och flugan, på med glitterhatten eller dra fram den finaste klänningen i garderoben! Fira att det är fredag och sista dagen före lovet. Var lite extra fancy!

Vi letar fortfarande efter någon som är intresserad av att med hjälp av aktivitetsrådet organisera en brädspelskväll, kontakta Sophia eller annan medlem i aktivitetsrådet för mer information. Aktivitetsrådet genom Sophia

Konstlinjen år 1
Den 1/3 kl. 11.00 har Konstlinjen år 1 vernissage och utställning och på kulturcentrum i Ronneby. Utställningen kan ses fram till och med den 10/3. Med vänlig hälsning Ola.

Nya Seniorkurser – Välkomna!
Nya seniorkurser startar i februari - mars
Improvisation & drama 1/3 - 26/4
Tema med Allmän kurs 27/2 - 19/3
Se och samtala om film 8/3 - 19/4
Juridik och Ekonomi för seniorer 7/3 - 16/5
Återbruk vävda tyger, genom de japanska teknikerna Sashiko och Boro boro, 20/3 – 24/4
Pågående seniorkurser:
Naturvård i vatten 16/1 – 13/2
Knyppling 24/1 - 14/2
Kreativt skrivande 23/1 – 26/3 (ej vecka 8)
I ur och Skur 25 januari – 23 maj (ej v. 7 v. 8, v.14)
Kommande seniorkurser Sjung in våren med gamla och nya sånger 8/4 - 29/4 sista ansökningsdag 18 mars
Art Poetry start 15 /5 – 29/5 sista ansökningsdag 17 april

Nytt från biblioteket!
Lästips – Böckerna finns på ”snurran” i biblioteket!
Per Anders Fogelströms Stockholm är en stad i ständig förändring. I den fem böcker långa Stadserien beskriver han stadens utveckling under drygt hundra år. Mina drömmars stad, som är den första boken i serien, börjar en sensommarkväll 1860. Den femtonårige bondpojken Henning Nilsson har lämnat gården på landet för att förverkliga drömmen om ett bättre liv i staden. Vi får följa hans jakt på arbete och bostad, hur han etablerar sig i staden, träffar sin blivande fru Lotten och bildar familj. Många människor kom precis som Henning till Stockholm från landsbygden under andra halvan av 1800-talet. De kom för att arbeta i fabriker, hamnar och på byggen. Den här perioden kallas för industrialiseringen. Fogelström beskriver Stockholms moderna historia ur arbetarnas perspektiv: från de blåsiga och kalla kåkarna på Södermalm där det är gott om barn, men ont om mat och pengar. Henning och Lotten flyttar in i en sådant gammalt hus på Åsöberget och bor där tillsammans med vännerna Tummen och Matilda och en växande barnaskara. Samt ett antal inneboende. I det lilla huset bor det som mest omkring tio personer. Mina drömmars stad, Barn av sin stad, Minns du den stad, I en förvandlas stad och Stad i världen är titlarna på böckerna i Stadserie.
George R.R. Martin - Now you can borrow the books from the serie ”A song of ice and fire”. A Song of Ice and Fire is a series of epic fantasy novels. Magic, mystery, inrtigue, romance and adventure fill these pages and transport us to a world unlike any we have ever experienced. And the books are of course in English. Names of the books: A game of thrones, A clash of kings, A storm of swords – Steel and snow, A storm of swords – Blood and gold, A feast for crows and finally A dance with Dragons.
Trevlig läsning! / Anette

För bilder och mer information, se pappersbilagan.

matsedel vecka 9