SMF - Studiemotiverande folkhögskolekurs

Förbättra din framtid! Plugg eller jobb? Kursen som hjälper dig hitta vägen!

SMF - Studiemotiverande folkhögskolekurs är en tre månader lång kurs för dig som inte vet om du är studiemotiverad eller hellre vill finna praktik eller ett jobb. Här kan du testa utan studiemedel, prov och krav. Att läsa på folkhögskola skiljer sig från att plugga på andra skolor. Kursens mål är att DU själv skall ta reda på vad du vill. Nu erbjuds du att få prova i tre månader. Ge dig själv chansen att upptäcka nya möjligheter.

Du ska vara inskriven på Arbetsförmedlingen, fyllt 18 år och saknar slutbetyg från grund- eller gymnasieskolan.

Om du är intresserad av att gå SMF eller bara nyfiken och vill veta mer. Ta då kontakt med Arbetsförmedlingen eller med oss!

Tveka inte – Ta chansen!

Självklart tycker vi att SMF är en superkurs, men för säkerhets skull har vi även frågat tidigare deltagare om de också tyckte det. Frågorna vi ställde var:

1. Lärde du dig någonting (ren kunskap eller självinsikt)?
  2. Vad gjorde du innan?
  3. Varför valde du att gå SMF?
  4. Vad gör du nu?
  5. Har SMF på något sätt påverkat hur du har det nu?

Såhär svarade de:

Angelica

1. Jag lärde mig att tro på mig själv och att jag kan allting bara jag tillåter mig själv till det.
  2. Jag var arbetslös innan SMF
  3. Till en början såg jag SMF som en tidfördröjning och att man skulle få behålla sina pengar från f-kassan genom att gå programmet. Men istället slutade det med att jag tog mig i kragen och läste upp mina betyg från gymnasiet, fick mitt slutbetyg och skaffade även körkort!
  4. Idag går jag en vuxenutbildning via Komvux i Ronneby till snickare. Inte finsnickeri nu som alla andra tror utan till en riktig snickare som bygger och slår sig på tummen, haha!
  5. SMF har lyft mig som person och jag är inte alls lika tillbaka som jag tidigare varit utan tar tjuren vid hornen direkt.

Ha det gött!

XOXO

Angelica Lundgren

Elving

1. Att fokusera på vad man kan göra, istället för vad man inte kan, och att det oftast är mer än man tror.
  2. Arbetslös och jobbsökande.
  3. Det var en aktivitet från Arbetsförmedlingen och hade inget att förlora på det.
  4. Jobbar som Skadetekniker (granskar kalkyler) för ett företag som har hand som försäkringsärenden.
  5. Ja till en viss del. Jag gör inte mer än vad min kropp klarar av, och jobbar på så sätt inte ut mig mer än nödvändigt.

Med Vänliga Hälsningar // Elving Lindqvist

Anonym

1. Jag har lärt mig videoredigering
  2. Satt hemma och gjorde ingenting
  3. Ha något att göra
  4. Svarar på 5 frågor
  5. Lättare att göra saker

Linn

1. jag lärde mig mycket om mig själv, att allt inte bara är svart eller vitt. Jag hittade mig själv och upplevde att jag växt mycket som person efter min tid på smf.
  2. arbetslös, gick bara hemma.
  3. blev helt ärligt tvingad, inget jag va speciellt glad över då, men mycket glad för idag.
  4. just nu föräldraledig, innan läste jag upp mina betyg på folkhögskolan samt timanställd i äldreförvaltningen.
  5. ja det tycker jag, min tid på smf fick mig att vilja läsa vidare och läsa upp mina betyg, vilket resulterade i 3 år på folkhögskolan, och att jag blev mognare i sättet att tänka. Efter smf kände jag mig mer som en vuxen person, istället för en negativ och tjurig tonåring som jag var innan jag började.

// Linn Andersson

Michelle

1. Ja, det gjorde jag. Jag lärde mig massor. Framförallt att våga tro på mig själv och lyssna på andra.
  2. Innan gjorde jag inte så värst mycket. Gick hemma sen jag tog studenten 2017. Sommarjobbade på ett äldreboende i somras.
  3. Just för att jag ville ha något att göra. Men även testa något nytt. Komvux var inget för mig. Men den tiden jag varit på folkhögskolan har jag insett att jag ska läsa upp mina ämnen här. Även alla möjligheter, gratis fika och busskort.
  4. Är i slutspurten av SMF. Nu är det snart jul. I februari -19 kommer jag tillbaka till ännu en SMF kurs.
  5. Ja, mycket. Allt känns möjligt nu! Tack för att jag fått/får gå här!

// Michelle Wieslander

Anonym

1. Självinsikt
  2. Chillade