Art Tales - Att skapa utifrån berättelser

Vad väcker muntliga berättelser i dig? Här får du möjlighet att lyssna på skandinaviska folksagor, som berättas av en erfaren Storyteller. Du får också möjlighet att reflektera över och samtala om dina upplevelser, känslor och tankar om dessa sagor med andra deltagare i gruppen.

Hur kan du skapa utifrån berättelser? Därefter får du göra en kreativ övning, då du uttrycker dig genom teckning och måleri i olika material samt tekniker. Skapandet sker främst i 2-dimensionell, men också i någon 3-dimensionell form. Du får individuell handledning under den kreativa processen, som sedan sammanfattas med presentationer i gruppen då vi tar del av varandras bilder och former.

Nybörjare, erfarna – alla är lika välkomna!

Kursledare:

Laurina Bergqvist, har masterexamen i muntligt berättande (Storytelling). Hon har sedan 1994 arbetat som berättare samt organiserat berättarevenemang och hållit kurser i berättande för pedagoger i Sverige och USA. Med 30 års erfarenhet som pedagog berättar Laurina för stora och små nästan dagligen eftersom hon använder berättelser och de gamla sagorna som ett verktyg i sin undervisning.

Carina Stjernkvist, lärare på Blekinge folkhögskola. Carina har en Master of Fine Arts in Applied Arts and Crafts från Göteborgs universitet och har gått på Konstskolan i Kristianstad. Hon har också fyra års utbildning inom psykosyntes, som används i undervisningen.

Kurstid: 14-15 juni 2023

Ansök senast: 2 maj 2023

Kostnad: Externat 500 kr inkl. moms. I kostnaden ingår förmiddagsfika och lunch, försäkring, viss kopiering mm.

Internat: Plats i dubbelrum 1640 kr inkl. moms. Plats i enkelrum 1840 kr inkl. moms. I kostnaden ingår boende, frukost, förmiddagsfika, lunch, kvällsmat, försäkring, viss kopiering mm.

Materialkostnad med 200 kr inkl. moms tillkommer.

ANSÖK HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.