Teckna och måla natur

Vi tecknar och målar natur i olika material och tekniker under bar himmel i vår gröna utemiljö runt Blekinge folkhögskola. Vid händelse av regn finns ateljéer att tillgå i folkhögskolans lokaler.

Uppmärksamhet och öppenhet är utgångspunkten när vi uttrycker naturen omkring oss i bild. Vi använder oss av olika material och tekniker som kol, blyerts, tusch, gouache-, akryl- och oljefärg etcetera. Det handlar om att öva seendet och att experimentera med att uttrycka sig i bild ”här och nu”. Det gör vi bland annat genom medveten närvaro, studie av naturföremål och traditionell övning att måla av naturen. Vi tittar på vad som kommer ur de kreativa processerna och delar det vi vill med varandra om bilder, upplevelser och insikter.

Nybörjare, erfarna tecknare och målare – alla är lika välkomna!

Kursledare:

Carina Stjernkvist, lärare på Blekinge folkhögskola, har en Master of Fine Arts in Applied Arts and Crafts från Göteborgs universitet, har gått på Konstskolan i Kristianstad, tränar T’ai Chi och meditation enligt Zen. Hon har också fyra års utbildning inom psykosyntes.

Kurstid: 12-13 juni 2023

Ansök senast: 2 maj 2023

Kostnad: Externat 500 kr inkl. moms. I kostnaden ingår förmiddagsfika och lunch, försäkring, viss kopiering mm.

Internat: Plats i dubbelrum 1640 kr inkl. moms. Plats i enkelrum 1840 kr inkl. moms. I kostnaden ingår boende, frukost, förmiddagsfika, lunch, kvällsmat, försäkring, viss kopiering mm.

Materialkostnad med 200 kr inkl. moms tillkommer.

ANSÖK HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.