Teckna och måla natur

Vi tecknar och målar natur i olika material och tekniker under bar himmel i vår gröna utemiljö runt Blekinge folkhögskola. Vid händelse av regn finns ateljéer att tillgå.

Uppmärksamhet och öppenhet är utgångspunkten när vi uttrycker naturen omkring oss i bild. Vi använder oss av olika material och tekniker som kol, blyerts, grafit, tusch, gouache, akryl etcetera. Det handlar om att öva seendet och att experimentera med att uttrycka sig i bild ”här och nu”. Det gör vi bland annat genom linje- och formstudier samt kreativa övningar. Vi tittar på vad som kommer ur de kreativa processerna och delar det vi vill med varandra om bilder, upplevelser och insikter. Varje deltagare får kontinuerlig individuell handledning.

Nybörjare, erfarna tecknare och målare – alla är lika välkomna!

Kursledare

Carina Stjernkvist, lärare på Blekinge folkhögskola. Carina har en Master of Fine Arts in Applied Arts and Crafts från Göteborgs universitet och har gått på Konstskolan i Kristianstad.

Kursdatum: 28 juni - 1 juli 2022

Kostnad: Externat kostar 900 kr. I kostnaden ingår förmiddagsfika och lunch, försäkring, viss kopiering mm. Internat kostar 2340 kr. I kostnaden ingår boende i enkelrum, frukost, förmiddagsfika och lunch, försäkring, viss kopiering mm. Kostnad för material tillkommer. Priserna är inkl. moms.

Sista ansökningsdag: 23 maj

ANSÖK HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.