Kvinna med garnprover som halsband

Textillinjen

Dåtid - nutid - framtid. Möt textil på ett nytt sätt. Vi ger dig nedärvd och ny kunskap.

Möt textil på ett nytt sätt. Vi ger dig nedärvd och ny kunskap. Textil är en stor del av vår verklighet där vi nu måste förstå vår egen påverkan på världen omkring oss. Ett miljö och hållbarhetstänk genomsyrar hela vår utbildning. Ge tid till skapande och kreativitet, för dig själv och till framtida utbildningar.

Undervisningen sker i block. Höstterminen ger en allmän kunskap om grundläggande textila tekniker. Vårterminen inriktas mot kläder, historiskt och nyskapande.

Hösttermin:

• Färg och fiber
  • Tråd
  • Tråd till tyg
  • Tråd till dekoration
  • Garnteknik
  • Fackteckning,formgivning
  • Gästlärare - filtning
  • Studieresor, studiebesök
  • Under terminen ingår materiallära och bindningslära.

Vårtermin:

• Tyg, material- färgning-textiltryck
  • Sömnad m detaljsömnad
  • Mönsterkonstruktion
  • Teaterkostym
  • Dräkthistoria m sömnad
  • Fackteckning,formgivning
  • Gästlärare - ”Haute couture”
  • Studieresor; modemässa, högre utbildningar m m

Lokaler och omgivning:

Skolbyggnaden uppfördes runt 1950 och ligger omgiven av en park där vi odlar våra egna färgväxter och har en uppbyggd färgningsplats. De textila lokalerna ligger på andra plan där vi har stora ytor och bra ljusinsläpp. Elevkök och datorsal ligger på samma våningsplan. Lokal för färgning och textiltryck finns på nedre plan.

Materialinköp:

På avdelningen finns ett bra grundlager av material och vi beställer regelbundet utifrån önskemål. Ett visst material vid övningar tillhandahålles fritt, i övrigt bekostas allt av deltagaren. Vi har förmånliga priser eftersom det är undervisningsmaterial.

Kostnad för studieresor:

För studieresor har vi en kostnad på 600 kr/termin.

Intyg:

Efter genomförd utbildning får man som deltagare ett kursintyg som talar om kursens omfattning, ämnen samt närvaro.

Under kursens gång finns möjlighet att tillverka arbetsprover inför vidare studier.

Sista ansökningsdag är 15 augusti.

Om du vill se vad vi gör på dagarna så följ oss på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi finns på Instagram också Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Innan du börjar fylla i din ansökan behöver du ha följande saker redo:

Kontaktuppgifter till en referens (någon som känner dig väl t ex lärare, fritids- idrottsledare, arbetsgivare, men inte familjemedlem).

Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen.

Senaste slutbetyg/terminsbetyg eller samlat betygsdokument.

Personbevis för studier som du beställer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kommer även få kryssa i att du godkänner att vi hanterar dina personuppgifter enligt gällande lagstiftning. Vad det innebär kan du läsa om här.